Ingatlanbazár Magazin logó
Lakberendezés

Zuhanyzó vagy kád legyen? Segítünk!

Pethes Ágnes
2024. szeptember. 10. kedd
Amikor a fürdőszoba felújítására vagy kialakítására kerül sor, sokan felteszik maguknak a kérdést maguknak. Zuhanyzó vagy kád legyen? Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, és a döntés gyakran az életstílustól, a rendelkezésre álló helytől és a személyes preferenciáktól függ.
cikk megosztása

Zuhanyzó, kád, mindkettő? Mire van helyünk?

A zuhanyzó általában kevesebb helyet foglal, így kisebb fürdőszobákban is kényelmesen elfér. Egy kompakt zuhanyfülke akár 90x90 cm-en is kialakítható, ami ideális lehet kis lakások vagy szűk helyiségek számára. A kád több helyet igényel, különösen, ha hagyományos méretű fürdőkádat választunk. Egy standard kád általában legalább 150 cm hosszú, így nagyobb fürdőszobákban praktikusabb megoldás.

Ha a fürdőszoba kicsi, és helytakarékos megoldásra van szükség, a zuhanyzó praktikusabb választás. Nagyobb fürdőszobákban a kád is könnyedén elfér.

Szokások

A zuhanyzás a gyors és hatékony megoldás lehet a mindennapi tisztálkodáshoz, különösen, ha időhiányban szenved. Egy frissítő zuhany energizál, és kevesebb vizet használ, mint egy fürdés. A kád a hosszú, pihentető fürdőket szeretőknek jobb választás. A fürdőkádban való lazítás, egy meleg fürdő illóolajokkal vagy habfürdővel tökéletes módja a stresszoldásnak egy fárasztó nap után.

Ha a relaxáció fontos, és szereti a hosszú fürdőket, a kád jobb megoldás lehet. A zuhany viszont gyorsabb és praktikusabb, különösen a rohanó hétköznapokban.

A fogyasztás

A zuhanyzás jóval kevesebb vizet igényel, mint egy fürdés. Egy 5-10 perces zuhany alatt körülbelül 30-50 liter vizet használ el, míg egy fürdéshez átlagosan 150-200 liter víz szükséges. A fürdés több vizet igényel, ami hosszú távon magasabb vízszámlát és nagyobb környezeti terhelést jelent. Ha naponta fürdik, akkor több víz és energia fogy.

Környezettudatos megoldásként a zuhanyzók víz- és energiahatékonyabbak, különösen, ha víztakarékos zuhanyfejet használ.

Családi igények

A zuhanyzó tökéletes választás lehet idősebb emberek és mozgáskorlátozottak számára, mivel könnyebb belépni, különösen, ha alacsony küszöbű vagy nyitott zuhanyfülkét választ. Emellett a mindennapi gyors tisztálkodásra is ideális. Kisgyermekes családok számára a kád előnyösebb lehet, mivel könnyebb a gyerekek fürdetése. A gyerekek imádják a pancsolást, és egy kádban több helyük van a játékra. A fürdőkád emellett sokoldalúbb lehet, például a nagyobb tárgyak tisztításához vagy áztatásához.

Keressen nagy fürdőszobás lakásokat az ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

fürdőszoba
zuhanyzó
kád
ingatlanbazar.hu