Ingatlanbazár Magazin logó
Ingatlanpiac
Eladó Schéner Mihály festő- és szobrászművész egykori, ragyogó háza!
ingatlanbazar.hu
2023. május. 03. szerda
cikk megosztása

Az egykor Schéner Mihály tulajdonában álló, II. kerületben kínált otthon igazi kreatív energiákat aktiváló központnak tűnik. A gondos kezeknek köszönhetőn pedig a régi, kasszikus világ és a modern élet kényelme harmonikusan találkozik a 180 nm alapterületű terekben. Nézzen szét egy ritkaságban a helyi ingatlanpiacon!

 

”ELADÓ EGY IGAZI KURIÓZUM BUDA LEGKEDVELTEBB KERTVÁROSI RÉSZÉN A II. KERÜLETBEN. A ház korábban egy híres magyar festőművész és szobrász -Schéner Mihály- tulajdonában volt. A művész kézjegyét hagyta a házban lévő kandallóba épített kerámián. Az ingatlan tégla építésű, kétszintes, dupla-komfortos akár két generáció számára otthont nyújtó, nappali + 4 hálószobás, egyedi stílusú épület. A ház mögött található egy cserélt nyílászárós, 22 m2-es melléképület, amely akár vendégházként, irodaként, tárolóként is funkcionálhat.B

Az ingatlanról

- telek: 850 m2

- vasbeton sávalap

- tégla falazat

- pince helyiség

- új gázcirkó fűtésrendszer + kandalló

- egyedi, szigetelt fa nyílászárók

- nagyméretű, világos nappali

- tágas, egyedileg tervezett gépesített konyha

- árnyékos terasz

- 4 db nagyméretű hálószoba

- mosókonyha

A környéken óvodák, nemzetközi iskolák, orvosi rendelő, gyógyszertár, üzletház, uszoda mind megtalálható. A Széll Kálmán tér 8,5 km, tömegközlekedéssel kényelmesen elérhető. Közlekedés: Déli Pályaudvar és a Széll Kálmán tér 57, 64, 64 A,164,264 buszokkal érhető el. Közelben a Vörös-Kővár csúcsa amely számtalan szabadidős programhoz nyújt festői környezetet (kutyás programok,számos kiránduló hely, turista utak, kegyhelyek, csodálatos erdei sétányok, siklóernyőzés...) mindez a belvárostól karnyújtásnyira, egy külön világ.

További izgalmas otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

Schéner Mihály csodás munkásságáról, dióhéjban

A medgyesházai születésű képző- és iparművész textilszobraival új műfajt teremtett. Életműve során Schéner “gazdag motívumkincsét a mitológiából, a bibliából, a legendákból, a magyarországi kézművesmesterségek termékeiből, a természetből és mindennapjainkból merítette. Anyagfelhasználása változatos, szinte minden megmunkálható anyagra vagy anyagból (papír, fa, textil, fém, agyag, üveg) formáz. Munkamódszere szisztematikus volt, előbb lerajzolta, amit látott, érzékelt és érzett, majd eldöntötte a végső formát, és grafika, festmény, báb vagy éppen szobor lett belőle.” olvasható a művészről szóló egyik megemlékezésben.

https://www.youtube.com/watch?v=wDhiB_2ZbWs&ab_channel=K%C3%B6rmendiGal%C3%A9ria]

Tipp mindenkinek! 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk. Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?

festőművész
ingatlanbazár.hu
Schéner Mihály
szobrászművész
ingatlan
eladó ház
II. kerület
eladó
Budapest