Ingatlanbazár Magazin logó
Ingatlanpiac

Eladó a volt ÁVH főhadiszállás a hírhedt recski tábor közelében

ingatlanbazar.hu
2016. június. 12. vasárnap
Az 1890 körül Barkóczy báró által építtetett kastély történetében szomorú fejezte az 50-es évek kegyetlen időszaka. Bárki, aki nem fél a szellemektől, most megvásárolhatja az egykori ÁVH központot a Mátra oldalában.
cikk megosztása

Az 1950-53 között Recsk község közelében működő, azóta már híressé-hírhedtté vált kényszermunkatáborban bírói ítélet nélkül közel 1300 különböző vallású, politikai nézetű fogoly raboskodott, embertelen körülmények között.A recski kényszermunkatábor területe korábban a Barkóczy család birtokához tartozott, itt volt a birkalegelőjük. Az állatok szállásán helyezték el az első internáltakat, akik megkezdték a barakkok építését, és felhúzták a 3 méter magas, kettős szögesdrótkerítést a kijelölt tábor köré.

A Barkóczy család kastélyát kisajátította az ÁVH, és itt rendezte be főhadiszállását.recsk

Forrás

Az

eladó Barkóczy kastély

15349 nm-es saroktelken, két oldalán bejárati kapuval és kiépített belső úthálózattal valamint a kastély főbejárata előtt 12-15 db gépkocsi parkolását biztosító területtel várja új tulajdonosát. A kastély parkja még ma is őrzi a régmúlt idők nyomait, az arborétum szerű kialakítást.Az idők folyamán több funkcióban is működött a kastély. A legutóbbi hasznosítása a Mária Oltalma Nevelőotthon volt, amelyet a De Szent Paul Vincéről elnevezett Irgalmas Nővérek Rendje működtetett.A tulajdonos az állagmegóvási munkákat elvégeztette. Jelenleg az eredeti állapot feltárási munkái folynak.A 11 szobás ingatlan ára 304,8 millió Ft. További 15 kép a kastély jelenlegi állapotáról és belső kialakításáról

az alábbi linken keresztül

érhető el.Az ingatlan 250 millióért

az alábbi linken keresztül

került meghirdetésre.

munkatábor
ingatlanbazár.hu
történelem
ingatlan
kincs
eladó
Barkóczy kastély
Recsk
Heves megye
kastély