Ingatlanbazár Magazin logó
Ingatlanpiac
Eladó az egyik leghíresebb magyar női aktivista, Veres Pálné kincset érő kúriája!
ingatlanbazar.hu
2019. október. 16. szerda
Veres Pálné amolyan 19. századi feminista, a korát messze meghaladó személyiség volt. A magyar nőnevelés úttörőjének, az Országos Nőképző Egyesület alapítójának Nógrád megyei villája földjén többek között olyan ritkaságok állnak, mint Madách Imre védett hársfája. A különleges növényről Mikszáth Kálmán így emlékezett meg: "Madách Imre nem egy szép napot töltött a kedves vanyarci parkban s az "Ember tragédiája"-nak talán sok strófáját itt gondolta ki a suttogó falombok között.". Hát mi ez, ha nem kincs?
cikk megosztása

"IGAZI RITKASÁG!!!

KORHŰEN FELÚJÍTOTT VERES PÁLNÉ KÚRIA ELADÓ!!

! Pest és Nógrád megye határában, a nyugalom szigetén, Vanyarcon kínáljuk megvételre ezt a RITKASÁGnak számító, korhűen és teljeskörűen felújított, Veres Pálné Kúriát, közel 3 hektáros, kerítéssel körbezárt területtel, SAJÁT ERDŐVEL!

05

A XIX. század elején épült klasszicista kúriát 22 éve, korabeli képeslapok figyelembevételével rekonstruálták. 242 nm-es lakóterületén nappali (gyönyörű épített kályhával) + 4 tágas hálószoba, 2 fürdőszoba, és egyéb kiszolgáló helyiségek találhatóak, illetve 2 nagy méretű terasz. Tetőtere igény esetén beépíthető! A fűtés gáz kazánnal megoldott, a szobákban radiátorokkal, a többi helyiségben padlófűtéssel.A 29.208 nm-es, körülkerített, gondozott területen találhatók az aradi vértanúk emlékére ültetett szelídgesztenye fák, valamint több hárs és tölgyfa között ott áll Madách Imre védett hársfája is ...melyről így nyilatkozott egykoron Mikszáth Kálmán :"Madách Imre nem egy szép napot töltött a kedves vanyarci parkban s az "Ember tragédiája"-nak talán sok strófáját itt gondolta ki a suttogó falombok között." [...]"

00a
00b
00c

Az ingatlan adatai

  • Ár: 125.000.000 Ft
  • Alapterület: 242 nm
  • Telekterület: 29 208 nm
  • Szobák száma: 5
  • Ingatlan állapota: Kiváló
  • Fűtés típusa: Cirkó
01
01a
02
03
04

További részletek és fotók itt és itt érhetőek el az ingatlanbazar.hu oldalán!

villa
ingatlanbazár.hu
Veres Pálné
Madách Imre
történelem
ház
kúria
ingatlan
eladó ház
Madách utca
kincs
Vanyarc
eladó
Pásztói kistérség
erdő
Nógrád megye