Ingatlanbazár Magazin logó
Ingatlanpiac
A szüreti időszakban a Szent György-hegy legdrágább házába néztünk be...
ingatlanbazar.hu
2018. szeptember. 10. hétfő
Ha járt már valaki a Balaton és Tapolca közé eső hegyen, tudja, hogy a helynek egészen különleges hangulata van. A Badacsony és Szigliget is csodás, de Szent György-hegy más. Íme a legdrágább, 116 milliós eladó ház, sok apró érdekességgel. 
cikk megosztása

Az ingatlan adatai

  • Ár: 370.000 Euro
  • Ház típusa: Családi ház
  • Alapterület: 110 nm
  • Telekterület: 2500 nm
  • Szobák száma: 3
  • Ingatlan állapota: Felújított
  • Fűtés típusa: Egyéb fűtés

Leírás

Balaton-felvidéken eladó nádtetős autentikus ház, újszerű állapotban Hegymagason. Tapolcától 6 km, Szigligettől 7 km-re. A Szent György-hegy nyugati oldalán, szőlőskertek ölelésében, zártkerti ingatlan. Körpanorámájában gyönyörködhetünk, Badacsonytól Szigligeten át a Keszthelyi-medencéig. Az épület alatt 200 éves borospince húzódik a felette lévő épület 2000-ben teljesen fel lett újítva és átépítve. A ház bazaltkőből épült. A telek 2500 m2, mely részben szőlővel telepített, igény esetén terület vásárolható hozzá. A házat hangulatos díszkert veszi körül, öntözőrendszerrel, kis medencével.
Pince+földszint+tetőtér beépítéses, tényleges lakóterülete 110 m2. A földszint jól tagolt, melyben kandallós nappali, konyha, étkezősarok, fürdőszoba és a tetőtéri feljáró van egy légtérben. A nappaliból régi pinceajtó vezet a borospincébe, melynek az udvarról is van bejárata. A tetőtérben 3 szoba és fürdőszoba lett kialakítva. A boltíves pince egy légterű, kifogástalan állapotú. A pince melletti terasz alatt, tároló lett kialakítva. A földszinti helyiségben hűtő/fűtő klíma van. A nappali remek kandallója az egész házat befűti. A földszint padozata járólap a falak fehérre festettek a mennyezet hagyományos gerendás/padlós. Felette beton födém hordozza az emelet súlyát, szintén járólap burkolattal, fehér falakkal és lambériával.
Kuriózum a panorámás, fedett nyári konyha, melyben hagyományos kemence, fatüzeléses tűzhely, faszenes grillező és tűzhely, s meleg vizes mosogató van. Bográcsozásra külön tűzrakó hely lett kialakítva. Itt minden adott ahhoz, hogy elfelejtse a mindennapok gondjait, kikapcsolódjon, alkosson és élvezze a csend nyugalmát. A ház közművei: vezetékes víz, 2 db szennyvíz tároló, 3 fázisú és kedvezményes éjszakai áram. Az Internet is kitűnően működik. A ház télen/nyáron lakott, melyhez jól járható földes út vezet. A szomszédos ingatlanokat, nyaralóként használják tulajdonosaik. A tulajdoni lapon gazdasági épület és udvar megnevezésű. Az ingatlan zártkerti, művelési ágból történő kivonása megtörtént, nem tartozik a földforgalmi földtörvény rendelkezései alá.
00
01
02
02a
03
03a

További képek az eladó házról az ingatlanbazar.hu oldalán!

Hegymagas
kilátás
Tapolcai kistérség
ingatlanbazár.hu
Balatongyörök
legdrágább
Szigliget
ház
szüret
ingatlan
eladó ház
vidék
eladó
panoráma
ősz
Badacsony
Balaton
Szent György-hegy
nyár