Ingatlanbazár Magazin logó
Vidéki ínyencségek
Golfpálya befektetőknek kínálják a negyed milliárdos Reviczky-kastélyt
ingatlanbazar.hu
2023. március. 07. kedd
cikk megosztása
Júliusban és két éve is bemutattuk már a csodás épületet. Most golfpálya befektetőkre szabva ismét szembe jött velünk a különleges kínálat. Jöjjön ismét, új részletekkel és néhány belső képpel a Hajdú-Bihar megyei ingatlanpiac egyik - ha nem - legexkluzívabb ajánlata.

“Golfpálya-befektetők figyelem! Debrecen közelében eladó a Reviczky-kastély és tanya, az OTP Ingatlanpont kínálatában. A kastély egy óriási 3,6 hektáros füves-fás terület közepén helyezkedik el. Könnyen megközelíthető, mert a kapujáig kiépített aszfaltozott út vezet, Debrecentől kb. 40 perc távolságra. Egy gyönyörű golfpályát hozhat létre a szomszédos több hektáros területek megvásárlásával és a kastéllyal mint exkluzív központtal, és még termálvizes wellness-részt is kapcsolhat hozzá. Kis domb tetején áll a klasszicista kastély, amelyet gróf Reviczky József építtetett az 1800-as évek közepén. Nyírmártonfalvától északra, a Reviczky-majorban épült és nagy park veszi körül. Feltehetően vadászkastélynak használta, hiszen a környező erdőség ma is kiváló vadászterület.

Részletek

Az egységes stílusú, még ma is impozáns épület a három boltíves, timpanonos homlokzatával közeli rokonságot mutat Debrecen korabeli középületeivel. Középfolyosós elrendezésű, a tágas bejárati előtér mögött az egykori vadászterem nyílik.

A több épületegyüttesből álló majorban a következő építmények találhatók:

- Kastély főépület 700 m?,

- kis lakóépület (2 x 80 m?)

- nagy lakóépület (2 x 200 m?)

- iskola épület (4 tantermes)

- tanműhely épületből (200 m?) és karámokból,

- mosoda épületből és garázsból (melyek romosak)

- a főépület 2/3-ad része alatt pincéből. (2 vagonos földelt pince, 426 m?).

Az épületbe a közművek bevezetésre kerültek. A kastélyban és az iskolában valamikor gyermekotthon működött. Ma már erősen felújítandó állapotba került az egykor gyönyörű kastély. Sok mindent elvittek belőle és az idő vasfoga is erősen kikezdte, de újból feléleszthető, hogy még szebb legyen, mint valaha volt. A fák és a gyep karbantartva van az udvaron, valamint az épületek beázás ellen. A terület alatt artézi meleg víz van, amely lehetőséget ki lehetne aknázni, a Vituki Zrt. 2008-ban árajánlatot készített termálkút létesítési tervdokumentációra. [...]”

További izgalmas helyi lakások és házak az ingatlanbazar.hu oldalán! 

Tipp mindenkinek, golfpálya ide vagy oda!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán 

érdemes szakember segítségét kérni.

 Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?

ingatlanbazár.hu
ingatlan
eladó ház
golfpálya
eladó
Reviczky-kastély
Hajdú-Bihar megye