Ingatlanbazár Magazin logó
Ingatlanpiac
Lakás kilátással a Hegedűs-villára, amelyben Andy Vajna is élt
ingatlanbazar.hu
2021. december. 29. szerda
A Hegedűs villa látványa és persze a Gellért-hegy elegáns környéke már önmagában vonzó tulajdonság. Jöjjön egy borsos áron kínált, de minden ízében lenyűgöző lakás, amely az ikonikus épületre néz! A csodás, eladó ingatlan mellett kicsit körbejárjuk azt is, kik laktak a nevezetes szomszédságban...
cikk megosztása

A Hegedűs villára néző csodás lakásról

"Eladó Budapest legszebb panorámájával, a Gellért-hegy északi oldalán egy

1920-as években épült neobarokk villaépület legnaposabb, kertkapcsolatos lakása.

Az épület közvetlenül a Citadella alatt, a Hegedűs villa mellett helyezkedik el. A 93 m2-es lakás északi, nyugati és déli ablakokkal rendelkezik, belmagassága 365 cm. Az ingatlan az utcai bejárat felől földszinti, de a hegy lejtésének megfelelően a szobák már első emeleti magasságban helyezkednek el. [...]"

További részletek és fotók a Hegedűs villára néző lakásról az ingatlanbazar.hu oldalán! 

A Schoch-Hegedűs villa történetéből szemezgettünk

Az I. kerületi Orom utca 4. szám alatt álló, négyemeletes villa az Orom utcát és a felette lévő Bérc utcát összekötő nagy kertben helyezkedik el. Bár a köztudatba Hegedűs-villaként épült be, az ingatlant Schoch Frigyes építési vállalkozó és tőzsdespekuláns vágya szerint épült, 1902-ben. Illetve épült volna, ha az illetőt nem éri el a csőd. Az eredeti tervek ugyanis egy, a jelenleginél még grandiózusabb ikervilláról tanúskodtak, melyből végül csak a bal szárny készült el.

A későbbi Hegedűs-villa egykori tulajdonosa megfontoltan számos telket is felvásárolt a környéken. A területek korábban a híres budai borvidék részét képezték, de egy filoxérajárvány következtében kipusztultak a szőlők. Így a területet kiparcellázták, Schoch pedig befektetési céllal számos telket megvásárolt. A terv ugyanis nem volt más, mint egy, a közeli termálvízre épülő fürdőnegyed kialakítása.

A pestbuda.hu ragyogó cikkéből az építkezés részletei és a korabeli terület fotói is átfogó képet adnak a villa születéséről. És többek között arra is fény derül, milyen stílusbeli elemeket ötvöz az épület, némi genovai hatást is becsempészve a magyar főváros életébe...

A Hegedűs-éra és egy kis közelmúlt

"Hegedűs Lóránt 1926-ban költözött be a meseszép kilátással büszkélkedő, elegáns budai házba. Anyja Jókai unokahúga, Jókai Jolán volt, apja Hegedűs Sándor politikus. Ő maga Londonban, Berlinben és Münchenben végezte az egyetemet. Tehetséges ember volt, 1896-1902-ig Amerikában tanulmányozta a kivándorlásügyet, 1904-1912-ig a Magyar Gyáriparosok Szövetségének igazgatója, 1920-ban Apponyi Albert mellett a magyar delegáció tagja a keserves emlékű párizsi béketárgyalásokon.

Ugyanettől az évtől kezdve az első Teleki, majd az első Bethlen kormány pénzügyminisztere volt. De nemcsak közgazdasági, adó-és kivándorlásügyi munkái voltak, az irodalom is vonzotta. Írásai a Pesti Hírlap vasárnapi számában rendszeresen jelentek meg, Kossuth című színdarabját műsorára tűzte a Nemzeti Színház, sőt, Adyt is megvédte a harcias konzervatívok támadásaitól" - olvasható a Mesélő Házak Budapesten című blogon.

Az 1.kerulet.ittlakunk.hu oldalának információi szerint az épület felső emeletét egy ideig Andy Vajna bérelte. Vajna a II. kerületi Szeréna úton is bérelt anno egy villát a pornómilliárdos Gattyán Györgytől, melyről a blogon is írtunk. Itt 2015-ben többek között a Budapestre látogató Arnold Schwarzenegger tiszteletére adott fogadást, ahol a miniszterelnök mellett Colleen Bradley Bell amerikai nagykövet is jelen volt.

A Hegedűs-villa kapcsán is találtunk egy ingatlanhirdetést!  A 2 millió eurós, tehát közel 740 millió forintot érő házrészt "a teljes első emeletet elfoglaló az alatta lévő személyzeti lakással együtt összesen 440m2 területű összesen 10 szobás nagypolgári lakás felújított állapotban 32m2-es garázzsal" kínálják.

Tipp mindenkinek!

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán 

érdemes szakember segítségét kérni.

 Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?

Hegedűs Lóránt
Andy Vajna
ingatlanbazár.hu
Schoch-villa
Gellért-hegy
ingatlan
Hegedűs-villa
eladó
Budapest
lakás
Schoch Frigyes
I. kerület
Bérc utca
Orom utca