Ingatlanbazár Magazin logó
Ingatlanpiac
A hét ingatlana: elképesztő belmagasság, rengeteg kovácsoltvas eleganciával!
ingatlanbazar.hu
2018. január. 05. péntek
Szokatlanul hosszú hirdetésre bukkantunk. De hát mit tegyen az a tulajdonos és ingatlanos, aki egy ilyen összetett és impozáns otthont kíván értékesíteni? Hát persze, hogy leír mindent! 15 eszméletlen fotó és rengeteg információ egy 155 milliós fővárosi szépségről!
cikk megosztása

INGATLAN HELYSZÍNE:

Az eladó ingatlan

Budapest belvárosában, az V. kerület közkedvelt és frekventált részén, a Szabadság híd közelében, a Fővám téren található. Az impozáns környezet nem csak a turistáknak, de a Budapestieknek is kedves régió. Leginkább a mindenki számára ismert Nagy vásárcsarnok, a Gellérthegy, valamint Gellért szálló látványa és a Szabadság hídon való átkelés vonzza a tömegeket. Ugyanakkor a szomszédos Corvinus Egyetem hallgatói számára is tökéletes helyen van az ingatlan. Nagyszerű sétákra lehet innen indulni, a festői Duna parton, vagy a varázslatos Pesti belvárosban. Váci utca, Ráday utca, illetve a Kálvin téren át a Múzeum körút mind kedvelt turista útvonalak, akár kulturális akár szórakozási lehetőséget keresünk. Tömegközlekedés szempontjából is ideális helyen van az ingatlan, akár Pestre, akár Budára akarunk eljutni, éjjel-nappal találunk erre számos lehetőséget.

06

ÉPÜLET JELLEMZŐI:

Az 1900-as évek elején épült, földszint + 5 emeletes házban mindössze 15 lakás van.

A ház remek állapotban van éppúgy műszakilag, mint esztétikailag. A rendkívül impozáns, reprezentatív megjelenésű ház teljesen akadálymentesített, lifttel szerelt, felújított lépcsőháza és új tető szerkezete van. Az ingatlan utólag került kialakításra a ház legfelső emeletén, a tetőtéri részből.

04

Az ingatlan adatai

  • Ár: 155.000.000 Ft
  • Lakás típusa: Téglalakás
  • Alapterület: 141 nm
  • Emelet: 5. emelet
  • Szobák száma: 4
  • Ingatlan állapota: Felújított
  • Fűtés típusa: Cirkó
03

LAKÁS JELLEMZŐI:

A 126 nm-es, felújított összkomfortos lakás a társasház legfelső, 5. emeletén található, egyedüli ingatlanként a folyosón. A biztonsági ajtón belépve az előszobába érkezünk, ahol a konyha és étkező is helyet kapott. Innen egy szép, világos, nagyméretű hálószoba nyílik, amivel szemben a tágas, ablakos fürdőszobát találjuk, külön WC-vel. Az előtérből nyílik egy nagyobb tároló, ami mosókonyhaként funkcionál, valamint a lakás gépészete került még itt elhelyezésre. Néhány lépcsőfokot felfelé haladva a belső kétszintes nappaliba jutunk, aminek a Szabadsághídra és dél Budára panorámás erkély kapcsolata is van. A nappali mellett találunk leválasztva egy hálószobát, aminek privát erkélye a Pesti belvárosra és a Dunára panorámás. Egy elegáns fa lépcsőn lehet feljutni a tetőtéri szintre, ahol egy újabb hálófülke lett kialakítva, valamint innen tudunk a tetőteraszra is kijutni. A 28 nm-es terasz körbe van kerítve, saját kizárólagos használatú, teljesen el van szeparálva és a környező házakról sem lehet idelátni. A lakás fekvésének köszönhetően rendkívül világos, minden helyiségnek van ablaka, így a nap több irányból is be tud sütni. Az igényesen felújított luxuslakást airbnb-s kiadásra alakították ki és rendezték be. A vételár tartalmazza a teljes bútorzatot is! Ideális választás lehet olyan vásárlónak, aki tovább folytatná ezt a már jól bejáratott tevékenységet. Ugyanakkor, ha valaki saját lakásként kívánja használni, úgy egy reprezentatív, egyedi hangulatú, csendes, világos, jó elosztású és igényesen felújított lakást vásárolhat magának, remek helyen. A teljes körűen felújított lakás jelenleg az eladó tulajdonában álló szomszédos kisebb lakással közös mérőórákat használ, és a fűtésüket is közös rendszer látja el. Az ingatlanok külön tulajdonba kerülése esetén a leválasztást és a egyéni mérőórák elhelyezését könnyedén el lehet végezni, minimális ráfordítással.

00
01
02
02a
02b
02c

LAKÁS MÉRETEI:

Teljes méret: 126 nm + 28 nm terasz + 5 nm erkély

- Nappali: 41 nm- Szoba: 23 nm- Szoba: 12 nm- Tetőtéri szoba: 23 nm- Konyha, étkező: 19 nm- Fürdőszoba: 5 nm- WC: 1 nm- Tároló: 3 nm- Előtér: 1 nmBelmagasság: 3,2 és 4,7 m között változik

02d

MŰSZAKI FELSZERELTSÉG:

A szobákban Fan-coil hűtő fűtő klímák vannak, amik télen nyáron kiválóan szabályozzák a belső hőmérsékletet. Ezen felül a fűtést és a meleg vizet egy újszerű kondenzációs kazán biztosítja. A lakásban riasztó rendszer került kiépítésre, gépesített konyhája és mosókonyhája van, valamint több design és hangulatvilágítás is szolgálja a lakók kényelmét. A szórakozásról fali TV-k és beépített zenelejátszók gondoskodnak. A gáz, víz és villany, az egyedi mérők szerint, fogyasztás alapján fizetendő.

KÖLTSÉGEK:

A közös költség 36.500 Ft,

amely magába foglalja a felújítási alapot, a lépcsőház takarítást, a szemétszállítás díját, a közös villanyfogyasztást, a közös képviselet díját, és a ház biztosítását. A fűtés költsége a téli hónapokban átlagosan 15-25.000 Ft között változhat a fogyasztás függvényében.

TÁROLÓ:

A lakásban két normál tároló helyiség lett kialakítva összesen 3 nm alapterülettel. Ezen felül a szinteltolások miatt további pakolásra alkalmas rekeszek alakultak ki, amik meglehetősen nagy tároló kapacitással bírnak. A pincében külön tároló nem tartozik a lakáshoz.

PARKOLÁS:

A ház előtti közterületen kényelmes és biztonságos lehetőség nyílik a parkolásra. A környék fizetőövezet, viszont a kerületi lakosok minimális éves díj megfizetése ellenében ingyen parkolhatnak.

Irányár: 155 MFt
05
kilátás
ingatlanbazár.hu
Fővám tér
belmagasság
Belváros
luxus
Szabadság híd
ingatlan
eladó
Budapest
panoráma
V. kerület
lakás
loft
Pest