Ingatlanbazár Magazin logó
Ingatlanpiac
Eladó a Berzsenyi család egykori kastélya
ingatlanbazar.hu
2015. augusztus. 12. szerda
Kemenessömjén a frissen érettségizők agyában talán még azonnal felvillantja A magyarokhoz szerzőjének finom arcképét. Lássuk, hogyan kapcsolódott a XVIII-XIX. század derekán munkálkodó költő és családja élete egy gyönyörű, eladásra szánt ingatlanhoz!
cikk megosztása

Bár Berzsenyi Dániel Egyházashetyén született, majd Sopronban tanult, házassága révén élete végül szorosan összekapcsolódott Kemenessömjénnel. Miután 1799-ben elvett egy mindössze tizennégy éves, gazdag nemesi családból származó leányt, Dukai Takách Zsuzsannát (1784-1848), ifjú arájával annak birtokán, a Sárvár közelében található Kemenessömjén mellett telepedett le. Négy gyermekéből kettő itt született, majd innen állt tovább a család Niklára, ahol végül 1836-ban hunyt el a költő.

berzs1

A környék azonban olyannyira megtetszett a rokonságnak, hogy a család egy másik ágát képviselő

Berzsenyi Jenő

, orvos és országgyűlési képviselő 1905-ben egy egyedülálló romantikus-szecessziós stílusú lakóépületet emeltetett a kis településen.Nos, a Moravetz Zsigmond tervezte műemléki kastély most eladó!A vételár a különböző ingatlanirodák kínálatában

310

és

403

millió Ft között mozog. És hogy mi jár ezért a pénzért, már a hihetetlen múlton és szellemiségen túl?- egy 500 nm-es kastély- egy 3,5 hektáros angolpark- 6,5 hektár erdő és szántó- egy 2744 nm-es kiszolgáló épület és présházEmellett ráadásként a próbafúrás nyomán a Sárvári termálkincsből is jut a befektetőnek.

berzs2

Bízunk benne, hogy a vételi árral rendelkező érdeklődők a wellness és turisztikai értékeken túl a kulturális kincset is látják az ingatlanban és az eredeti tulajdonosok szellemiségét figyelembe véve nyúlnak hozzá a páratlan értékhez!

További képek is információk a Berzsenyi család által megrendelt és lakott épületről az ingatlanbazar.hu oldalán!

ingatlanbazár.hu
Vas megye
költő
Kemenessömjén
ingatlan
eladó ház
Berzsenyi Dániel
eladó
ingatlan eladás
Sárvár
magyar történelem
ingatlan hirdetés