Ingatlanbazár Magazin logó
Ingatlan tippek
Jó tulajdonos holtig tanul: az ingatlaneladás 9 parancsolata
ingatlanbazar.hu
2016. július. 11. hétfő
Bár rutinos rókaként van, aki számára minden evidencia az alábbi gyűjteményben, sosem árt az ismétlés. Hogyan adjam el az ingatlanom? Segítünk!
cikk megosztása

1.

Nézzen szét a piacon

Tudja meg, hogy a hasonló ingatlanok mennyiért kelnek el! Ha sürgős, akkor árazza be egy kicsivel az átlagár alá. Ha nem, akkor érdemes megpróbálni először drágábban is, majd az érdeklődés, a reakciók függvényében csökkenteni az árat.2.

Hirdesse újságban és interneten egyaránt

A két olvasótábor nem teljesen fedi egymást, soha nem tudhatjuk, hol bukkannak rá hirdetésünkre. Az apróhirdetési újságok és a napilap, illetve országos ingatlanportálok a legmegfelelőbbek erre a célra. Mielőtt megfogalmazza hirdetését, böngésszen a hasonló hirdetések között, nézze meg, mások hogyan csinálják.

eladva1

3.

Milyen a jó apróhirdetés?

Apróhirdetés esetén a szöveg mennyisége korlátozott, ezért először minden alapadatot írjon össze - városrész, akár utca, emelet, négyzetméter, szobák száma, fűtés típusa, az ingatlan állapota - majd jöhetnek az extrák: erkély, panoráma, szigetelés, garázs… stb. Jelezze, hogy tulajdonostól vásárolható meg! Érdemes kicsit többet költeni a hirdetésre, ha bármilyen megkülönböztetést, kiemelést kaphatunk a hasonló ingatlanok között.4.

Hirdetés ingatlanportálon

Weboldalon történő hirdetés esetén sokkal több szöveget írhatunk, de a kevesebb, néha több! Az alapadatok után lehetőségünk van az ingatlan előnyeit kiemelni, a környéket, a közlekedést bemutatni, de a hirdetés szövege inkább legyen frappáns és figyelemfelkeltő, mint túlságosan hosszú és terjengős. Érdeklődjünk, milyen lehetőségeink vannak arra, hogy hirdetésünket kiemeljük a többi közül, érdemes áldozni arra, hogy folyamatosan előtérbe helyezzük az ingatlant.

Happy couple in their new home having fun - moving concept

5.

Jó fotók - sokszor ezen áll vagy bukik

A jó fényképek meghatározóak, hiszen az első benyomás nagyon fontos. Tegyen fel minél több képet. Ezek legyenek a lehető legjobb minőségűek, ha nekünk nincs, inkább kérjünk kölcsön egy digitális fényképezőgépet, ne érjük be homályos, fakó képekkel. A képek készítése előtt rakjunk rendet, takarítsunk ki, személyes tárgyainkat tegyük el. Fotózzunk le minden helyiséget több szögből, természetes fénynél. Ne a bútorokat fotózzuk! A vevőket az ingatlanból kihozható lehetőségek érdeklik. A képek mutassák meg a burkolatokat, a nyílászárókat, családi ház esetében a homlokzatot és a kertet/telket is. A legjobb fotót tegyük az első helyre, ez dönti el ugyanis, hogy rákattintanak-e hirdetésünkre vagy sem.6.

Készítsünk alaprajzot

Az egyik fotó helyére tölthetünk fel alaprajzot (rajzolhatjuk magunk is), amivel sok kérdéstől mentesíthetjük magunkat, felesleges hívásoktól kímélhetjük meg az érdeklődőket. A hirdetés szövegében jelezhetjük azt is, milyen átalakítási lehetőségek rejlenek (lehetséges kibontható falak, szobák leválasztása, egybenyitása… stb.) az ingatlanban, így még inkább elgondolkodtathatjuk a vevőket!

eladva2

7.

Kísérjük figyelemmel a hirdetést

A hirdetés feladásánál olvassuk el figyelmesen a tudnivalókat. Hirdetésünk korlátozott ideig érvényes, azaz bizonyos idő után (általában 30-60 nap) meg kell hosszabbítanunk, ha még mindig aktuális. Erről az ingatlanportál email-ben értesít bennünket, figyeljünk erre!8.

Figyeljük a statisztikát

Az ingatlanportálokon nyomon tudjuk követni, hányan nézik meg ingatlanunkat. Időről-időre ellenőrizzük ezt a statisztikát. Ha azt látjuk, hogy sokan kattintottak rá, de a telefonunk mégsem csörög, gondoljuk végig, mi lehet a baj. Valószínűleg magas az ár, vigyük kicsit lejjebb az összeget!9.

Fontos a változatosság

Érdemes időről-időre lecserélnünk fotókat (főként az első képet), kicsit változtatni a szövegen, hogy az olyan keresőknek se essen ki a látószögéből az ingatlan, akik első alkalommal valamilyen oknál fogva nem vették számításba. A módszeres vevőjelöltek lelkesen vetik rá magukat minden új hirdetésre, ezért jó, ha szánunk időt a hirdetés „felfrissítésére".

ingatlanbazár.hu
ingatlan
fotó
tulajdonos
eladó
piac
hirdetés
tipp
eladás