Ingatlanbazár Magazin logó
Ingatlan tippek
A nagy CSOK-mindentudó, avagy így spóroljon időt!
ingatlanbazar.hu
2016. január. 15. péntek
Összeszedtük, szerkesztettük, megmutatjuk. Hasznos információk egy posztban, hogy ne kelljen önnek nyomoznia. Dőljön hátra és élvezze a CSOK-ot!
cikk megosztása

Mivel a történet aránylag hosszabb és összetettebb, így nem másolunk át mindent a releváns helyekről. De megspóroljuk a szörfözés idejét, úgyhogy a gyerekbarát kapcsolatban élők talán könnyebben tájékozódnak az egyelőre gazdag adathalmazokban.Ami biztos:

A családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), mint vissza nem térítendő állami támogatás igényelhető 2015. július 1-jét követően.

szocpol-csok-2015-2016

Forrás:

m.cdn.blog.hu

Erről bővebben a legautentikusabb forrásnál, a

kormany.hu

oldalán a 

Nemzetgazdasági Minisztérium által összeállított 7 oldalas anyagból tájékozódhatunk.

Itt kiderül, ki, mennyit és pontosan mire igényelhet. Bár egyelőre nem követi azonnal az oldal naprakészen a változtatásokat, kiindulási alapnak jó lesz.Ha valamivel rövidebb és kevésbé jogi szöveget akarunk böngészni, a legjobb, ha kiválasztunk egy

bankot

és megtekintjük a honlapján a vonatkozó információkat. Az

FHB Bank

látványosan és jól tördelten tálalja a legfontosabb kritériumokat és feltételeket. Érezhető, hogy van tapasztalatuk lakossági ügyintézésben.

Családok Otthonteremtési Kedvezménye„10+10” Családok Otthonteremtési Kedvezménye
Igénylési határidő2016.01.01-től2016.01.01-től
Gyermekek minimum száma1*3*
Használt lakás vásárlására-
Bővítésre-
Új lakás vásárlására
Új lakás építésére
Minimum hasznos alapterülete- új lakás vásárlás vagy építés esetén nincs előírás- használt lakás vásárlása vagy bővítés esetén a gyermekek számától függően, 40m2 felett- lakás hasznos alapterülete legalább 60m2- egylakásos lakóépület hasznos alapterülete legalább 90m2
Támogatás mértéke550.000 – 2.750.000 Ft10.000.000 Ft, illetve a 10.000.000 Ft és a korábban igénybe vett támogatás különbözeti összege

Ráadásul azonnal segítséget nyújt két kérdésben is. Néhány gombnyomással megtudhatjuk:

- jogosultak vagyunk-e a támogatásra (Szocpol jogosultság ellenőrző kalkulátor)

- majd kiszámolhatjuk annak összegét is (CSOK („szocpol”) kalkulátor)

CSOK_fbpost_1200x630px

Forrás: 

https://www.fhb.hu

Ennél egyszerűbben már tényleg nem lehet ezt csinálni. Persze amennyiben ön és társa belevág az összeg felvételébe, jobb, ha minél több fórumon elmélyed a dologban. Érdemes több bank kalkulátorait is megnézni, valamint követni a kormany.hu oldalán a híreket. Vagy ami még jobb, figyelni a napi sajtót, ott úgyis azonnal lecsapnak minden vonatkozó hírre, plusz a kiskapukról is beszámolnak. Hát kell ennél több?

hitel
kormány támogatás
ingatlanbazár.hu
CSOK
felújítás
kedvezmény
ház
bank
ingatlan
család
támogatás
lakás