Ingatlanbazár Magazin logó
Design
Miskolci luxus: az Avasi kilátó fekete-arany víziója
ingatlanbazar.hu
2015. március. 24. kedd
cikk megosztása

Miskolcról eddig bevalljuk, soha sem a neo-barokkos, luxus életérzés jutott eszünkbe. Magunk részéről elsőre leginkább a Miskolci Nemzeti Színház, a Bükk, a Bëlga és a DVTK ugrik be BAZ megye megyeszékhelyéről.Ehhez képest néhány lelkes helybéli, Rák Mónika projektgazda és Túrmezei Tamás, az

Avasi kilátó projekt

egyik szakértő vezetője

 

meglehetősen nagyot mer álmodni. Bár a tervek szerint a

 

kilátó jelenlegi sziluettjét megőriznék, az épület 2017-re mind funkciójában, mind külalakjában erősen megújulna. Lenne benne minden, mi szem, s szájnak ingere:

elegáns, panorámás szalonétterem, kávézó a kilátóteraszon, cukrászda és koktélterasz.

Ún. "igényes turista vendéglátás" helyszínét álmodják a tervezők, bármit is jelentsen majd ez a valóságban.

av

Túrmezeiék a nagy számú, 100 befektetőt és céget megcélzó üzleti tervvel „porlasztani" kívánják az Avasi kilátót és környékét érintő befeketetés kockázatát. A kilátó egyébként továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradna, a fejlesztést azonban közösségi finanszírozással tervezik létrehozni.Mi drukkolunk, bár egyelőre nem látjuk magunkat a látványterven megjelenő kanapék között egy hideg sörrel őgyelegni. Ahogy a helyieket és az egyszeri kirándulókat, vagy úgy összességében a keményen dolgozó kisembereket sem nem tudjuk még a szalonétterembe vizionálni, de lehet, nekünk nem elég jó a fantáziánk. MeglátjukA közösségi kezdeményezésnek mindenesetre örülünk és a legjobbakat kívánjuk a megvalósításhoz.

av1

Forrás: 

Avasi kilátó

 és a 

Borsod Online

Avas
ingatlanbazár.hu
kilátó
luxus
fejlesztés
ingatlan
közösségi finanszírozás
beruházás
Miskolc